Kako ukloniti dosadnu obavijest koju Chromecast postavlja na sve uređaje povezane s WiFi mrežom kod kuće [Ažurirano: nova metoda]

Chromecast je mali uređaj koji vam omogućuje da vidite gotovo sve iz mobitela na velikom zaslonu televizora. U posljednje vrijeme se događa nešto posebno neugodno. Na svim uređajima koji su povezani s lokalnom mrežom pojavljuje se obavijest da se putem tog Chromecasta reproducira sadržaj.

U obavijesti se navodi nešto poput "Prijenos u Chromecast Santiago " ili "Reprodukcija na Chromecastu Santiago ". Prije toga ta se obavijest pojavljivala samo na uređaju koji je poslao sadržaj koji će se reproducirati (logična stvar). Sada se pojavljuje na svim uređajima na istoj WiFi mreži na koju je povezan Chromecast. Obavijest se trajno održava. Ne nestaje kao prije, što se dogodilo ako ste neko vrijeme prestali kontrolirati Chromecast.

Prednost ovoga je što sada svatko kod kuće može zaustaviti ili isključiti reprodukciju s mobilnog telefona u bilo koje vrijeme. Možete iskoristiti prednost ako je, na primjer, Chromecast povezan s televizorom u sobi. Problem se pojavljuje ako je to osobni Chromecast povezan s televizorom u prostoriji. Drugi ljudi u kući uvijek će znati kada ću igrati sadržaj na svom Chromecastu ... I vjerojatno im nije stalo do ovoga ...

Isključite obavijest Chromecasta

Trenutačno postoji jednostavan način onemogućivanja obavijesti Chromecasta koja se pojavljuje na svim uređajima na mreži, kada jedan od njih prenosi sadržaj na taj uređaj. Samo morate deaktivirati opciju u postavkama željenog zvuka Chromecasta ili Chromecasta.

Da biste isključili obavijest usluge Chromecast, otvorite aplikaciju Google Početna. Preuzmite ga ovdje, ako ga nemate instaliran. Zatim pomaknite udesno s lijevog ruba zaslona da biste otvorili izbornik. Dodirnite opciju "Uređaji". U željenom Chromecastu dodirnite gumb s tri točke i odaberite Postavke. Konačno, onemogućite opciju koja kaže " Dopusti drugima da upravljaju vašim prijenosnim medijima ".

I to je to. Svaki put kada šaljete sadržaj s mobilnog uređaja u Chromecast ili zvuk Chromecasta, samo vi možete upravljati prijenosom. Samo vi možete pauzirati ili zaustaviti reprodukciju. Druge osobe koje su povezane s istom WiFi mrežom više neće vidjeti obavijest Chromecasta koja im je prethodno dopuštala kontrolu nad tim vašim emitiranjem, što bi moglo biti vrlo frustrirajuće.

To je najjednostavniji način za isključivanje obavijesti usluge Chromecast. Prethodna metoda, spomenuta u ovim stavcima, zahtijevala je deaktiviranje obavijesti u svim uređajima koji su spojeni na mrežu, nešto vrlo nepraktično.

Imajte na umu da je ova opcija prema zadanim postavkama aktivirana na uređaju Chromecast i mora biti deaktivirana sama od sebe. Bilo bi najprikladnije da ga Google prema zadanim postavkama ostavi onemogućenim.

Važno je da je aplikacija Google Home ažurirana. U ovom slučaju pokušao sam s verzijom 1.24.37.4, koja je dostupna na Google Playu. Ako to nije slučaj, možda nećete vidjeti gore navedenu opciju za onemogućavanje obavijesti.

Kako ukloniti obavijest mreže iz Chromecasta (stara metoda)

  1. Kada se pojavi obavijest, prijeđite prstom prema dolje s dva prsta.
  2. Dodirnite gumb zupčanika.
  3. Na sljedećem zaslonu onemogućite prekidač s opcijom "Pokaži obavijesti s daljinskog upravljača".

Drugi način da onemogućite (ili ponovno aktivirate) ovu obavijest je iz postavki sustava Android. Tu dodirnite "Google" izbornik i na sljedećem zaslonu dodirnite "Google Cast". Na isti način deaktivirajte prekidač opcije "Prikaži obavijesti daljinskog upravljača".

Pritom se obavijest više neće pojavljivati ​​na mom mobitelu kad druga osoba pošalje sadržaj s uređaja. Sada, u slučaju da ne želite da drugi znaju kad vidim sadržaj na svom osobnom Chromecastu, ono što trebate učiniti jest onemogućiti obavijest na drugim uređajima kod kuće, jednu po jednu .

Onemogućavanje te obavijesti testirano je na uređaju Android Marshmallow. Na uređajima s ranijim verzijama Androida postavke za ovu obavijest možda neće biti dostupne.